Grip op later

Grip op later

Contact?

Close
Contact?

ABIN persberichten

13-11-2017
Bijeenkomst Rabobank Bollenstreek en ABIN

Op dinsdagavond 7 november 2017 vond een succesvolle bijeenkomst plaats tussen de Rabobank Bollenstreek en ABIN accountants en adviseurs.

Lees meer

19-07-2017
In de eerste editie van Back2Business een reportage over een zorgeloze bedrijfsovername dankzij ABIN

In deze streek zijn talloze ondernemers, die tientallen jaren geleden hun bedrijf hebben opgezet en hebben zien groeien. Op een gegeven moment komt de onvermijdelijke vraag: wie volgt mij op? En als de opvolger één van de kinderen is, hoe moet het dan geregeld worden met de andere kinderen? Vragen waarop ABIN accountants en adviseurs de juiste antwoorden heeft.

Lees meer

02-02-2017
ABIN in Haaglanden Business januari-editie: DGA’s opgelet! 2017 jaar van het pensioen

Wie een besloten vennootschap (BV) heeft, kan bij zijn eigen BV pensioen opbouwen. Beter gezegd: kòn eigen pensioen opbouwen. Dit jaar behoort het pensioen eigen beheer (peb) wat betreft staatssecretaris Wiebes van Financiën tot de verleden tijd. Wat nu? Afkopen? Een voorziening treffen? Of helemaal niets doen?

Lees meer

19-12-2016
Column ABIN in wintereditie Duin- en Bollenstreek into Business: Afschaffing pensioen in eigen beheer; Een zegen of een straf?

Het regelen van een pensioenvoorziening voor ondernemers kan net als voor een medewerker in loondienst bij een verzekeringsmaatschappij of bank.  Echter, ondernemers hebben het privilege  om een pensioenvoorziening op te bouwen in ‘eigen beheer’.  Op deze manier kunnen zij  het geld dat normaal gesproken bij een verzekeringsmaatschappij of bank staat,  aanwenden voor hun eigen onderneming. Voor sommige ondernemers kan dit aanzienlijk in de cijfers lopen.  Het is dan ook altijd weer de vraag of bij het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd het pensioen ook daadwerkelijk in ‘cash’ aanwezig is.

Lees meer

14-10-2016
Column ABIN in herfsteditie Duin- en Bollenstreek into Business: Rentestress

De langdurig lage rente is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp op feestjes. Dat is ook niet zo gek, bijna iedereen heeft wel te maken met de gevolgen ervan. De tijd dat we een poosje genoegen namen met lage rente is wel voorbij. 

Lees meer

11-07-2016
ABIN in zomereditie 2016 Duin-en bollenstreek into Business

Op 11 juli viel de nieuwste editie van het zakenmagazine Duin- en Bollenstreek into Business op de mat. Met daarin een column van ABIN. De column is geschreven door Bas van der Meij en gaat over de waardering van een onderneming bij verkoop aan een derde of in het kader van overdracht van de onderneming aan kinderen. Lees hier de column. – See more at: https://abin.nl/blog/#sthash.qNr7ytnn.dpuf

Lees meer